IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsung и Sony инвестират в производство в Индия

Двете компании планират да отворят свои фабрики в страната

18:42 | 09.03.15 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Samsung и Sony обявиха плановете си да създадат бази за производство в Индия като част от инициативата Make In India, съобщава Trak.in. Изданието посочва, че Samsung вече води преговори с властите в индийския щат Утар Прадеш.

Очаква се Samsung да инвестира между 500 млн. и 1 млрд. долара във фабриката, където ще се произвеждат смартфони и таблети за компанията.

Тамил Наду и Гужарат са другите два щата, в които компанията може да базира фабриката си. Samsung вече има два завода в Индия – един в Нойда и един в Тамил Наду, където се произвеждат 90% от устройствата, продавани от фирмата в Индия.

На Mobile World Congress в Барселона, който се проведе миналата седмица, Samsung обяви, че планира разширяване на завода си за мобилни телефони в Нойда. Освен това компанията разкри, че инвестира в модерно подразделение за обучения, за да се съсредоточи върху повишаването на уменията на своите служители.

Що се отнася до Sony, Кеничиро Хиби, ръководителят на операциите на компанията в Индия, заяви в Барселона, че компанията планира да създаде нова производствена единица в страната съвсем скоро. По думите му все още няма окончателно решение по въпроса, но фирмата вероятно ще произвежда телевизори и смартфони в Индия.

Може би затова президентът на Sony Казуо Хирай скоро ще посети страната, въпреки че не споменава в кой щат ще инвестира.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:58 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още