IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Клиентите на Apple ще могат да връщат продукти в 14-дневен период

Фирмата промени политиката си, съобразявайки се с правилата в ЕС

14:58 | 30.12.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Технологичният гигант Apple въведе политика за връщане на приложения, дигитални книги и музика от европейските потребители. Промените са в съответствие с правилата на Европейския съюз (ЕС), пише EUobserver.

Компанията не е обявила публично този ход, нито мотивите за него, но промяната в немската версия с правилата, с които потребителите се съгласяват при ползване на услугите ѝ, бяха забелязани от сайта iFun в понеделник, 29-и декември.

Новата политика за връщане до 14 дни е включена в обновените “правила и условия” за потребителите на продуктите на Apple в App Store, Mac App Store, iTunes Store и iBooks.

Според EUobserver промените вече са включени и във версиите на немски, френски, испански, полски и холандски. Потребителите в Норвегия, която не е член на ЕС, също имат право на отказ от продуктите си в 14-дневен период.

Компанията обикновено не обявява подобни новини, а оставя на потребителите и технологичните блогове да открият промените в политиката ѝ. Представителите на Apple не са открити за коментар.

Според новите правила клиентите, които купуват от онлайн магазините на фирмата, вече ще имат право в рамките на две седмици да решат дали са доволни от покупката си. Картите за подаръци са изключение от правилото. Промените обаче не засягат хората в САЩ и Канада. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:09 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още