IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Мениджъри на Samsung напускат постовете си

Промените се случват в момент, в който компанията се сблъсква с бърз спад в печалбата

10:11 | 04.12.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Трима мениджъри от подразделението за мобилни устройства на Samsung Electronics напускат постовете си, твърди източник, запознат със ситуацията. Това се случва в момент, в който най-големият производител на смартфони в света се изправя пред бърз спад в печалбата, пише CNBC.

Източникът, който е пожелал анонимност заради чувствителността на въпроса, посочва, че мениджърите директно се отчитат на шефа на подразделението Джей Кей Шин, който тази седмица успя да запази поста си, въпреки спада в продажбите на смартфони и очакванията на компанията за най-малката годишна печалба от три години насам.

Сред оттеглилите се мениджъри е и Джей Ди Лий, който отговаряше за глобалния маркетинг. Samsung Electronics отказва да коментира дали и други хора на ръководни постове са напуснали компанията.

Същевременно Samsung е повишила 165 души на високи постове, което пък е най-малкият брой за последните четири години и показва проблемите на южнокорейската компания.

“Шин получи  още един шанс, предвид последните резултати, но той със сигурност ще продължи да усеща натиска, докато продължава напред”, твърди анализатор на IBK Securities.

Делът на Samsung на пазара на смартфони е намалял на годишна база през последните три тримесечия. Компанията е притисната от китайски конкуренти като Xiaomi Technology в ниския клас стоки и от iPhone на Apple в премиум сегмента.

Очаква се през следващата седмица Samsung Electronics да обяви годишния си план за реорганизация на бизнеса.

Компанията не коментира никакви детайли относно това дали ще намали броя на ръководните позиции в подразделението за мобилни устройства. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:30 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още