IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google разработва огромни модулни екрани?

Компанията се готви да пусне на пазара и приложение, подобно на WhatsApp, твърдят източници

17:04 | 07.10.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Редица интересни проекти са родени в прочутата лаборатория за странни разработки Google X, включително умни очила, балони, помагащи за доставянето на интернет, както и самостоятелно управляващи се автомобили.

Новият голям проект на Google X са гигантски, модулни екрани, които могат да се свързват, така че да се създаде един общ много голям образ, пише Engadget.

Неназовани източници твърдят, че проектът се разработва от Мери Лу Джепсън, единият от създателите на инициативата One Laptop Per Child и някогашен професор в Масачузетския технологичен институт.

Подробностите около проекта все още не са известни, но според източниците гигантските екрани „могат да бъдат в различни размери и форми“.

От NPD Display Research твърдят, че екраните биха могли да се използват за множество дейности – от четене на имейли и сърфиране в интернет до гледане на телевизия и филми. Предполага се, че проектът ще напомня до известна степен Project Ara, но в много по-голям мащаб и ще е с различен тип компоненти, които се свързват подобно на Lego.

Същевременно все повече се говори, че Google е напът да пусне мобилно приложение, което да бъде конкурент на WhatsApp, пише Hallels.

То ще бъде тествано в Индия и други развиващи се пазари. Самото приложение ще наподобява добре познатите на потребителите Line и Viber.

Компанията все още не е потвърдила информацията, но според източници тя се готви да пусне приложението на пазара през следващата година. Софтуерът ще се предлага безплатно.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:37 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още