IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Apple се разделя с директора по продажбите си в Северна Америка

На мястото на Зейн Роу ще седне колегата му Дъг Бек, който отговаря за продажбите в Япония

15:38 | 08.05.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Apple се разделя с директора по продажбите си в Северна Америка

Директорът по продажбите в Северна Америка на Apple напуска компанията и ще бъде заменен от Дъг Бек, който отговаря за продажбите в Япония и Корея, предаде Ройтерс.

Зейн Роу се присъедини към технологичната компания през 2012 г. Преди това той беше главен финансов директор в United Continental.

Причината за напускането му все още не е известна. Той си тръгва само няколко седмици, след като Анджела Арендс пое управлението на търговския бизнес на Apple. От компанията също не разкриват детайли около раздялата с Роу освен това кой ще бъде негов заместник.

„Дъг Бек свърши чудесна работа, помагайки за развиването на бизнеса на Apple в Япония и Корея. Неговата роля става по-голяма и вече включва продажбите на Северна Америка“, заяви говорителят на Apple.

Бек се грижеше за представянето на компанията в Япония, която пък е един от най-бързо развиващите се пазари за iPhone.

Напускането на Роу следва това на Кейти Котън, която беше ръководител на международните комуникации на компанията. Тя си тръгна след 18 години във фирмата, заявявайки, че иска да прекарва повече време с децата си.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:02 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още