IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Единият от "бащите" на iPhone напуска Apple

След пенсионирането на Грег Кристи Джони Айв ще поеме повече отговорности в компанията

17:19 | 10.04.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Единият от "бащите" на iPhone напуска Apple

Софтуерният инженер Грег Кристи, вицепрезидент на Apple, отговарящ за потребителския интерфейс, скоро ще напусне компанията, съобщава Business Insider. В компанията се твърди неофициално, че той ще се пенсионира.

В резултат главният дизайнер на Apple Джони Айв ще поеме скоро всички задачи, свързани с дизайна във фирмата, твърдят вътрешни източници.

Промените са резултат от неразбирателството между Айв и Кристи. Двамата не са постигнали консенсус за творческата посока, свързана с дизайна на мобилната операционна система  iOS 7.

Последната версия на програмата претърпя значителна промяна в сравнение с предходните.

Кристи в момента се отчита директно пред Крейг Федериги, старши вицепрезидент по софтуерното инженерство в Apple, но Айв ще има честта съвсем скоро да ръководи целия дизайнерски екип на технологичния гигант.

Раздорът в Apple идва точно преди World Wide Developer Conference на Apple, която трябва да се проведе през юни. Очаква се на конференцията компанията да разкрие плановете си за iOS 8 и новото поколение софтуер, който е разработила.

Грег Кристи, който е в компанията от 18 години, е известен предимно с това, че е участвал в създаването на първия iPhone. Наскоро името му се появи по време на съдебния процес между Samsung и Apple. Въпреки, че Кристи отдавна е в сянката на по-харизматичните топ мениджъри на компанията, неговите показания бяха разгледани като изключително важни в рамките на съдебния процес. 

За ролята на Кристи при разработването на първия iPhone прочетете тук!

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:41 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още