IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

SG понижи оценката си за акциите на Apple

Анализаторите на банката посочват забавянето на продажбите на iPhone заради конкуренцията

16:38 | 21.01.14 г.
Автор - снимка
Създател
SG понижи оценката си за акциите на Apple

Анализаторите на Societe Generale понижиха оценката си за акциите на Apple от „купува“ на „задържа“, цитирайки забавянето на продажбите на iPhone 5S, съобщава MarketWatch.

Анди Пъркинс и неговият екип запазват целевата си цена за акциите на ниво от 575 долара за брой, но посочват, че книжата са поскъпнали със 7% за последните три месеца до 541 долара и вече не са далеч от това ниво.

Анализаторите изразяват безпокойство относно продажбите на телефони и по-конкретно на по-евтиния iPhone 5С.

"По принцип би трябвало да очакваме, че Apple ще се представи по-добре от пазара през последното тримесечие, след като компанията пусна нов продукт, но нашите анализи показват, че реализираните продажби може да са по-малко от очакваните – вероятно 52 млн. броя“. 

Според Пъркинс моделът 5S се продава пет пъти повече от 5С, а заради по-евтиния модел средната продажна цена за първото тримесечие на тази година ще е с 4% по-ниска на годишна база.

Риск за целевата цена на акция според SG е, че търсенето на iPhone се понижава по-бързо от очакваното заради изострянето на конкуренцията. Apple ще обяви отчета си на 27 януари.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:32 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още