IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Роботите - новото предизвикателство пред Google и Amazon

Двете компании проявяват все по-голям интерес към роботите през последните месеци

10:41 | 17.12.13 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Роботите - новото предизвикателство пред Google и Amazon

И така - Google придоби компанията, създател на най-бързо тичащия робот в света и други вдъхновени от животните роботи. Сделката за Boston Dynamics е последното от серия придобивания на фирми, разработващи роботи, с които Google може да се похвали. Идеите на интернет компанията зад тези сделки обаче все още остават загадка.

Според Financial Times Boston Dynamics е най-големият успех на Google във войната, свързана с разработването на роботи, като се има предвид факта, че Amazon планира да използва безпилотни самолети за доставките си.

Голяма част от роботите на Boston Dynamics са разработени с финансиране от Министерството на отбраната в САЩ.
Говорителят на Google потвърди официално сделката, но отказва да разкрие нейната стойност, както и какви точно са плановете на компанията.

През миналата година Amazon похарчи 775 млн. долара за придобиването на Kiva Systems, компания, занимаваща се с роботика. Идеята беше новозакупената фирма да улесни работата в центровете.

По-рано през този месец главният изпълнителен директор на Amazon Джеф Безос заяви, че фирмата за онлайн търговия на дребно развива безпилотни летателни апарати, които се надява да започне да използва в рамките на следващите пет години.

Анди Рубин, който преди оглавяваше проекта по разработването на мобилната операционна система Android, разкри сега, че се заема с роботите в Google. Новината дойде малко след като Безос разкри идеята на Amazon за използването на безпилотните самолети за доставки.

Boston Dynamics е основана през 1992 г. от Марк Райбърт, който преди е работил в Масачузетския технологичен институт. Един от роботите, разработени от компанията, стана интернет сензация, след като в YouTube беше качено видео, в което се вижда как той тича и се придвижва по неравни участъци. 

Повече за Google и Boston Dynamics можете да научите от видеото на Bulgaria On Air!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:04 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още