IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо Apple купи PrimeSense?

Технологичният гигант се бори за точно определен пазарен сегмент

11:10 | 26.11.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Защо Apple купи PrimeSense?

Американският технологичен концерн Apple потвърди, че е придобил израелската компания PrimeSense, разработваща чипове и софтуер, специализиран в 3D технологиите за отчитане на движение.

Подробностите около сключването на сделката все още не са обявени. Според уебсайта AllThingsD стойността на сделката е около 360 млн. долара.

Технологията за проследяване на движения, създадена от PrimeSense, е използвана от Microsoft по-рано за създаването на Kinect устройството, с което работи конзолата Xbox.

След придобиването на PrimeSense Apple може да добави 3D камери и технологии към своите продукти iPhone, iPad и дори към телевизора, за който се говори, че разработва.

Сензорът, разработен от PrimeSense, е единственият 3D сензор, който е пуснат за масовото производство. Той се използва в повече от 20 млн. устройства, съобщава Forbes.

Тал Даган, вицепрезидент по маркетинга в PrimeSense, твърди, че 3D технологията ще навлиза все повече и ще бъде част дори от превозните средства и системите за домашно наблюдение.

Сделката показва, че Apple продължава да купува малки компании, за да се сдобива с нови технологии. Начело с изпълнителния директор Тим Кук, компанията е придобила 15 фирми в рамките на 2013 г. В това число влизат WiFiSlam, Embark и HopStop. Миналата година Apple купи AuthenTec, чиято технология за познаване на пръстови отпечатъци беше добавена към iPhone 5S, който излезе през септември.

Добавянето на 3D технологията за проследяване на движения към iPhone може да помогне на Apple да постигне целта си той да остане водещ смартфон на пазара.

Apple се интересува от точно определен пазарен сегмент и компанията е готова да се конкурира с останалите участници на пазара за потребителите, които са в него, обясни Тим Кук през октомври тази година.

Купуването на PrimeSense означава, че Apple може да отговори адекватно на очакванията Microsoft да включи нещо специално в новите си смартфони и други устройства.

Повече за купуването на PrimeSense можете да научите от видеото на Bloomberg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:29 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още