IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Печалбата на Philips изненада приятно анализаторите

Програмата за икономии дава своите резултати и холандската компания отново подобрява финансовите си показатели

10:12 | 21.10.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Печалбата на Philips изненада приятно анализаторите

За третото тримесечие на 2013 г. холандският производител на осветление, уреди за домакинството и доставчик на здравни услуги Philips обяви по-висока нетна печалба и разби очакванията на анализаторите.

Добрите резултати компанията дължи на извършените подобрения във всички нейни бизнеси след две години съкращения на разходите и разпродажба на активи, пише Yahoo Finance.

В сравнение със същия период на миналата година, когато нетната печална на Philips бе 105 млн. евро, сега тя почти се е утроила и достига 281 млн. евро.

Приходите от продажби пък растат с 3% на годишна база до 5,62 млрд. евро. Прогнозите на анкетираните от Ройтерс експерти бе за нетна печалба от 208 млн. евро и приходи за 5,741 млрд. евро.

„Оставаме ангажирани с постигането на нашите финансови цели за тази година. Въпреки това обаче турбуленциите в глобалната икономика ще продължат да оказват влияние върху темпа на растеж на приходите от продажби през следващите няколко тримесечия“, коментира междинния отчет изпълнителният директор на Philips Франс ван Хутен.

Печалбата на холандската технологична компания през второто тримесечие нарасна с близо 30 на сто на годишна база, след като програмата ѝ за икономии на стойност 1,1 млрд. евро компенсира спада на продажбите в Европа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:37 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още