IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

НАП уведомява с имейл за постъпления по данъчно-осигурителната сметка

Агенцията изпраща съобщенията до всички, които ползват електронните услуги с електронен подпис или с персонален идентификационен код

16:00 | 15.10.13 г.
НАП уведомява с имейл за постъпления по данъчно-осигурителната сметка

Националната агенция за приходите (НАП) уведомява с имейл своите клиенти за всички плащания, които постъпват по тяхната данъчно-осигурителна сметка. Новата електронна услуга е напълно безплатна, а от пускането й досега са изпратени общо 272 хил. електронни съобщения, посочиха от приходното ведомство.

Услугата предвижда имейли да получават всички физически и юридически лица, които ползват електронните услуги на НАП с електронен подпис и имат достъп до данъчно-осигурителна информация.

С услугата на приходната агенция се дава възможност клиентите й да получават по-пълна информация за функционирането на единната сметка. По този начин проследяването на всички плащания за данъци и осигурителни вноски става значително по-лесно.

Новата е-услуга могат да ползват и тези, които имат персонален идентификационен код (ПИК) и са посочили е-адрес за кореспонденция. Притежателите на ПИК не само получават съобщения за направените от тях плащания, но могат да направят и електронна справка в сайта на НАП за всичките си задължения и плащания, уточняват от пресцентъра на НАП.

Освен дълговете за данъци и осигурителни вноски, електронната услуга дава достъп и до информация за неплатени глоби и санкции, наложени от различни държавни органи и изпратени за принудително събиране от НАП, допълват от приходното ведомство.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:26 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още