IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ангела Меркел призова Siemens "да се върне в спокойни води"

Повечето спекулации са насочени към кандидатурата на главния финансов директор Джо Кезер за нов главен изпълнителен директор на компанията

18:21 | 29.07.13 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Акциите на компанията отбелязват отстъпление в търговията в понеделник. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Акциите на компанията отбелязват отстъпление в търговията в понеделник. Снимка: Ройтерс

Германският канцлер Ангела Меркел смята, че е важно за Siemens AG "да се върне в спокойни води", след като стана ясно, че компанията планира да отстрани главния си изпълнителен директор Питър Льошер, предаде Ройтерс.

"От гледна точка на канцлера, Siemens е един от флагманите на германския бизнес. За г-жа Меркел е важно компанията да се завърне в спокойни води", заяви днес правителственият говорител Георг Щрайтер, подчертавайки, че премахването на Льошер е "решение на компанията".

Базираната в Мюнхен Siemens е един от пионерите в производството на машини за промишлеността, в това число енергийни мощности, телекомуникационно оборудване, високоскоростни влакове, както и медико-диагностични скенери. Компанията има 370 000 служители и е активна на пазарите в 190 страни.

Акциите на компанията спадна миналия четвъртък, след като стана ясно, че заложеният за 2014 г. 12-процентов марж на печалбата най-вероятно няма да бъде достигнат. От Siemens се аргументираха с "по-ниските очаквания за пазара".

В събота пък германската компания обяви, че бордът на директорите ѝ ще гласува тази сряда напускането на Льошер и ще избере друг ръководител на компанията за президент и главен изпълнителен директор.

Повечето спекулации в медиите се консолидират около кандидатурата на главния финансов директор Джо (Йозеф) Кезер като вероятен наследник на Льошер.

Акциите на дружеството се търгуват с понижение от 0,80 на сто към 18:00 часа българско време, достигайки 79,48 евро за брой на борсата в Франкфурт.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:40 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още