IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Sony удвои прогнозата си за печалбата

Отслабената йена и постъпленията от продажбата на активи на компанията са причина за промяната

14:56 | 25.04.13 г.
Sony удвои прогнозата си за печалбата

Sony удвои прогнозата си за печалбата за 12-те месеца до март 2013 г. заради по-слабата йена и постъпленията от продажбите на активи, съобщи BBC.

Японският производител на потребителска електроника обяви, че очаква чистата печалба за периода да бъде 40 млрд. йени (403 млн. долара), докато предишната прогноза беше за 20 млрд. йени.

Отслабената йена е основната причина за промяната. По-слабата национална валута спомага за повишаването на приходите на Sony от чужди пазари, когато те преминават в йени.

От компанията уточняват, че са възприели среден обменен курс от 88 йени за 1 долар за първото тримесечие на годината. Реалният обменен курс обаче е 92 йени за долар.

По-голямата част от продажбите на Sony се осъществяват на чужди пазари. Компанията освен това продаде офис сградата си в Ню Йорк за малко над 1 млрд. долара, както и централата си в Токио.

Компанията ще обяви финансовите си резултати на 9 май.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:04 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още