IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Vodafone преговаря с Verizon за възможна продажба

Британският концерн обмисля оттегляне от американския пазар

17:45 | 25.03.13 г.
Автор - снимка
Създател
Vodafone преговаря с Verizon за възможна продажба

Vodafone може да се оттегли от бизнеса с мобилни телефони в САЩ, като го продаде за до 135 млрд. долара.

Британският Sunday Times пише, че най-големият европейски мобилен оператор води преговори с американския си партньор Verizon Communications за бъдещето на 45-процентовия дял на британците в съвместното предприятие Verizon Wireless. 

Разговорите са били "откровени и неформални". Били са обсъдени няколко варианта – от частична продажба на дела на Vodafone до сливане на двата телеком гиганта.

Говорители на двете компании не са пожелали да коментират материала на вестника.

"По време на дискусиите Vodafone винаги се е стремил към начин да сложи край на иначе доходоносния, но винаги и труден съюз с Verizon, който съществува вече цяло десетилетие. Решението може да бъде взето през лятото", пише вестникът, като се позовава на неназовани инвеститори, браншови и банкови кръгове.

Ако Vodafone продаде целия си дял, който се оценява на 135 млрд. долара, то това би било една от най-големите корпоративни транзакции за всички времена. Придобиването на Time Warner от страна на AOL преди 12 години бе за 164 млрд. долара.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:06 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още