IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Изтече срокът за подаване на контраоферти за Dell

Според Bloomberg има малка вероятност да са подадени нови предложения

13:28 | 23.03.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Изтече срокът за подаване на контраоферти за Dell

Спорът за придобиването на третия в света производител на компютри Dell премина през важен етап. До полунощ в петък (източноамериканско време) заинтересовани страни можеха да подават контраоферти на плана на основателя Майкъл Дел да откупи компанията си и да я свали от борсата. Засега не е ясно, дали са подадени предложения, конкретна информация компанията ще даде през идната седмица.

Според агенцията за финансови новини Bloomberg обаче няколко часа преди изтичане на срока в деловодството на концерна не е постъпила нито една оферта.

Управителният съвет на компанията обаче разчиташе да получи предложения поне от финансовия инвеститор Blackstone и от милиардера Карл Айкън. Преди дни Blackstone ускори дейността си над създаването на предложение, а известният като „неудобен“ инвеститор Айкън вече държи около 6 на сто от Dell.

Редица големи акционери смятат, че предложението на Майкъл Дел и финансовия инвеститор Silver Lake, което оценява компанията на 24,4 млрд. долара, е твърде ниско. Ако обаче не се появи нито една контраоферта, на Дел ще му е по-лесно да убеди акционерите в предложението си. Основателят планира да приключи с транзакцията до началото на ноември.

Всичко за сделката за Dell четете тук!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:32 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още