IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Себестойността на Galaxy S4 е около 236 долара

Samsung е похарчил доста повече за флагмана, отколкото Apple за iPhone 5

11:27 | 21.03.13 г.
Автор - снимка
Създател
Себестойността на Galaxy S4 е около 236 долара

Една от най-горещите теми в света на комуникациите от последните дни – новият флагман на  Samsung Galaxy S4 - отново привлече вниманието към себе си. Материалните разходи на корейската компания за новия телефон възлизат на 236 долара, изчисляват анализаторите от  iSuppli.

Важно е да се уточни, че в случая става дума само за производствени разходи. По този начин те са с около 15% по-високи от разходите за предшественика - Galaxy S3. 

Най-скъпите компоненти в джаджата са дисплеят (75 долара), процесорът Exynos 5 Octa (30 долара) и паметта - 20 долара за 2 GB RAM и 16 GB вградена еMMC. 

В сайта дори е раздробен и моделът с LTE и процесор Snapdragon 600 от Qualcomm, но разликата между двете версии е незабележима – едва 3 долара.



Така излиза, че Samsung харчи повече за материалите на своето устройство, отколкото неговия основен конкурент Apple. Производствените разходи за iPhone 5 със 16 GB вградена памет възлизат на 199 долара.

Все още не се знае какъв етикет с цена ще закачи Samsung на устройството си, но упорито се говори, че Galaxy S4 ще излезе на пазара на цена за клиенти между 650 и 700 евро. Така излиза, че печалбата от модела (без да са включени разходите по иновации и разработването на нови технологии и приложения, както и маркетинговите разходи) ще бъде доста стабилна. Въпреки това Galaxy S4 ще бъде с цена, близка до тази на конкурентите HTC One и Sony Xperia Z, макар и последните да имат по-сериозни разходи за устройствата си.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:53 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още