IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В САЩ вече има над половин милиард интернет устройства

В 93% от американските домакинства има компютри, но общият брой на таблетите и смартфоните надминава този на PC-тата

10:28 | 20.03.13 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Все повече американци имат смартфон и/или таблет. Пазарът на таблетите се владее от Apple. <em>Снимка: Getty Images News</em></p>

Все повече американци имат смартфон и/или таблет. Пазарът на таблетите се владее от Apple. Снимка: Getty Images News

В американските домакинства вече има над половин милиард устройства, с които може да се влиза в интернет. И за първи път броят на смартфоните и таблетите взети заедно обаче надминава този на компютрите, според компанията за пазарни анализи NPD Group, цитирана от технологичния сайт Ars Technica.

Като цяло броят на свързаните с интернет устройства  на средностатистическото американско домакинство е нараснал до 5,7 от 5,3 устройства преди три месеца. В този период от време броят на таблетите се е увеличил с почти 18 млн., а в момента има близо 9 милиона повече потребители на смартфони.

Устройствата на Apple и Samsung остават най-разпространените сред телефоните, а Apple продължава да доминира на пазара на таблетите, посочват още от компанията.

За тези три месеца проникването на смартфоните в САЩ скача от 52% до 57% от всички потребители на мобилни телефони, докато проникването на таблетите се повишава до 53% от 35% от свързаните с мрежата домакинства. Проникването на персоналните компютри сред свързаните с интернет американски домакинствата е близо 93%, но остава почти без промяна през тримесечния период.

"Дори и с този изключителен ръст на пазара на смартфони и таблети, компютрите са все още най-разпространеното свързано с интернет устройство  в американските домакинства и този факт няма да се промени скоро", коментира Джон Бъфон, директор на подразделението за устройства в  NPD Connected Intelligence.

"Въпреки това, когато се вгледаме в общия брой на потребителите на смартфони и таблети, за първи път техният общ брой превишава броя на компютрите", подчертава той.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:04 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още