IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Телевизионен консултант съди Ал Гор

Джон Теренцио е подал иск за 5 млн. долара и твърди, че пръв е дал идеята за продажбата на телевизията на Гор на Al-Jazeera

21:38 | 07.03.13 г.
Телевизионен консултант съди Ал Гор

Телевизионен консултант заведе дело срещу бившия американски вицепрезидент Ал Гор заради продажбата на телевизионния канал Current TV на Al-Jazeera, предаде АП.

Джон Теренцио подаде иск за над 5 млн. долара във Върховния съд в Сан Франциско, в който обвинява Гор, че е откраднал идеята му да продаде затруднената телевизия на арабския канал.

Теренцио твърди, че пръв е дал идеята за сделката на члена на борда на директорите на Current TV Ричард Блум. По думите му това се е случило още през юли, като е представил “подход за извършването на продажбата стъпка по стъпка”.

В иска се твърди, че Блум е бил отворен към идеята, но се е страхувал, че Ал Гор ще я отхвърли като политически неприемлива.

Теренцио посочва още, че той на практика е създал английската версия на China Central Television, като е адаптирал програмата й за американските зрители. Същите стратегии за ребрандиране той е смятал да ползва и при евентуалната сделка за Current TV с Al-Jazeera, пояснява ищецът.

Нито представители на Гор, нито на Блум са били открити за коментар на иска.

Ал Гор основа Current TV през 2005 г. съвместно с Джоел Хаят, като всеки от тях притежава по 20 на сто дял от телевизията. Comcast пък притежаваха  по-малко от 10 а сто дял в медията.

Друг голям инвеститор в Current TV е бил магнатът и инвеститор в развлекателната индустрия Рон Бъркъл, според Capital IQ.

Блум, за който Джон Теренцио твърди, че е прегърнал идеята за сделка с Al-Jazeera, също е инвеститор в телевизията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:17 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още