IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google Street View вече и в България

Страната е 48-тата държава, в която става достъпна популярната услуга

13:10 | 07.03.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Google показва дори Бунарджика в Пловдив. <em>Илюстрация: Dnes.bg</em></p>

Google показва дори Бунарджика в Пловдив. Илюстрация: Dnes.bg

Google Street View вече и е в България. Услугата на американския концерн представлява панорамно, 3D изображение на улиците, които са заснети от екипите на Google в страната ни. Също така могат да се видят и забележителности, чудеса на природата и да се осъществява навигация при пътуване.

Услугата е напълно безплатна и може да се използва както на персонален компютър, така и на мобилни устройства като смартфони и таблети.

Google StreetView е достъпен на адрес maps.google.com, като след избиране на местоположението, което искате да разгледате в 360 градусова панорама, "завлачвате" на мястото жълтото човече, намиращо се вляво на картата.

България е 48-та държава в света, в която популярната най-вече на Запад услуга става достъпна. Покритието на Street View в България обхваща абсолютно всички градове и села без изключения. С Google Maps и Street View могат да се разглеждат места по света чрез 360-градусови изображения на нивото на улиците. 

От компанията са взели мерки за сигурност, като регистрационните табели на автомобилите, там където се виждат, са "размазани", така че информацията върху тях да е нечетима. Замъглени са и лицата на хората, попаднали в обхвата на камерите.

“Развълнувани сме да стартираме днес програмата Street View в България и да улесним нашите потребители по света да пътуват виртуално до различни страни и дестинации. Street View ще разкрие красивите улици и забележителности на страната ви пред потребителите по света. От преимуществата на тази услуга ще могат да се възползват, както бизнесът в Бълагрия, така и всички останали потребители", заяви Улф Шпитцер, програмен директор на Google Street View.

Всеки, който желае лицето, домът или автомобилът му да не се вижда от всички, може да подаде сигнал с помощта на бутона "Подайте сигнал за проблем", намиращ се в долната лява част на всяка снимка. Той отвежда към общо меню, откъдето всеки може да избере дали има притеснения относно поверителността на съдържанието (показване на имот, лице, автомобил), относно нецензурно съдържание или други проблеми. 

Американският концерн обещава да прегледа заявките и да реагира според сигнала.

От днес в Street View ще се добавят и 200 руски града, без Москва и Санкт Петербург, които вече са снимани. По този начин „картите в Европа стават по-обширни и използваеми”. Освен това компанията добавя и хиляди километри снимки във Великобритания. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:21 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още