IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Всеки четвърти кандидат-шофьор решава теста на таблет

От 2016 година теоретичният изпит ще се решава само по електронен път, предвижда наредба

11:13 | 01.03.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Всеки четвърти кандидат-шофьор решава теста на таблет

Всеки четвърти кандидат-шофьор ще полага от днес теоретичния си изпит по електронен път, предвиждат промени в наредбата за провеждането на шофьорски изпити, които влизат в сила от днес.  

На този етап все още има вариант част от тестовете да бъдат полагани и на хартиен носител. Постепенно обаче делът на електронните тестове ще се увеличава. Така, от началото на 2016 година, всички кандидат-шофьори ще полагат изпита на таблети, предвиждат още разпоредбите.

Електронните устройства за изпитите ще бъдат предоставяни от проверяващите, а проверката на отговорите ще става веднага след края на изпита.

Целта на тази промяна е намаляването на корупцията при вземането на шофьорска книжка. В наредбата е предвидено попълнените тестове да бъдат съхранявани на електронен носител в продължение на две години. Самите изпитвани ще могат да получат и запис с резултатите от своя теоретичен тест.

В произволно избрани моменти от изпита ще бъдат правени и три снимки на устройството, върху което се попълва електронния тест. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:43 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още