IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Hewlett-Packard се завръща на пазара на таблети

Компанията представи достъпното устройство Slate 7 с Android 4.1 OS

12:43 | 25.02.13 г.
Автор - снимка
Създател
Hewlett-Packard се завръща на пазара на таблети

Американският компютърен производител Hewlett-Packard Co се завърна след година и половина „изгнание“ на пазара на таблети. НР използва изложението MWC 2013 в Барселона, за да представи своя първи таблет, работещ с операционната система Android.

Устройството носи името Slate 7, а продажбите му на глобалния пазар се очаква да стартират от април, като цената му ще бъде 130 евро. По този начин моделът ще се изправи в директна конкуренция с популярните бюджетни таблети с платформата като Kindle Fire и Nexus 7, съобщава Ройтерс 

Устройството разполага със седеминчов дисплей с резолюция 1024х600 пиксела и се различава малко от останалите джаджи от този сегмент.

Спецификациите включват още двуядрен 1,6GHz процесор, базиран на ARM Cortex-A9 архитектурата. Оперативната памет е 1 GB, а таблетът оперира с Android 4.1 OS. Устройството има 3-мегапикселова камера на гърба и допълнителен VGA сензор за видео разговори в предната част.

Според НP Slate 7 ще осигурява до 5 часа непрестанно гледане на видео с едно зареждане на батерията и поддръжка за аудио. 

Вградената памет на Slate 7 е 8 GB, но тя може да се увеличи допълнително с microSD слот за карта. Таблетът ще е достъпен в сив, черен и червен цвят. НР Slate 7 се превръща в един от най-атрактивните модели с Jelly Bean OS на пазара, а достъпната му цена несъмнено ще бъде ключовият фактор за популярността му сред потребителите, предава още Ройтерс. 

Преди време HP се опита с придобиването на пионера в областта на джобните компютри Palm да навлезе в бизнеса със смартфони и таблети. Но през лятото на 2011 г. компанията, под ръководството на тогавашния си изпълнителен директор Лео Апотекер заяви, че се отказва от операционната система на Palm – WebOS. Апотекер планираше да отдели бизнеса с PC и друга техника с ниския им марж и да засили фокуса върху софтуера. Малко по-късно обаче планът бе ревизиран.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:26 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още