IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Microsoft приключва миграцията от Messenger към Skype през април

Интеграцията протича автоматично след вкарване на потребителските данни в Skype

16:09 | 18.02.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Microsoft приключва миграцията от Messenger към Skype през април

Американският софтуерен концерн Microsoft публикува подробна информация за изпълнението на миграцията на своите Messenger клиенти към Skype. Първоначално заявената цел - миграцията на всички потребители, с изключение на китайците, да се осъществи през първото тримесечие - бе удължена с месец.

На 15-и март ще има "тестова група", а именно около 1 процент от "десетки милиони" потребители на Messenger, които ще получат информация за края  на услугата. От 8 април всички останали потребители ще бъдат подканени да преминат към новата услуга. Преходът ще започне в англоезичните страни и ще завърши по неизвестни причини с потребителите на португалски език. До 30-и април преобразуването трябва да бъде факт.

Този план според отговорния мениджър Пари Муншъл е валиден за настолната версия на Messenger, която се използва от мнозинството потребители. За отстраняването на Messenger за мобилни устройства и други платформи все още няма информация.

За потребителите на Messenger това означава, че между 15 март и 30 април Microsoft ще изключи достъпа им. Най-късно от тогава те трябва да влизат със своите данни в Skype или да сменят доставчика. Забавянето се получава за онези, които използват десктоп клиент на трета страна - като Trillian, Digsby, Pidgin или IM + +.

След като потребителите на Messenger вкарат потребителските си данни в Skype, техните досегашни контакти ще бъдат автоматично интегрирани в Skype. След това те ще могат да си говорят с тях и да осъществяват видео и гласови повиквания. Други предимства на Skype срещу Messenger са групови видео разговори, споделяне на екрана, и по-широка подкрепа за различни устройства, включително IPad или таблети с Android.

Самата услуга Windows Live Messenger замени в средата на 2006 г. шестгодишния MSN Messenger. Той бе предвестник на платформата Windows Live. Актуалната версия е валидна за Windows, Xbox 360, OS X, Android и iOS.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:46 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още