IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Първите тестове говорят за слаба картова услуга на Blackberry 10

Все пак повечето реакции са по-скоро положителни

11:46 | 04.02.13 г.
Автор - снимка
Създател
Първите тестове говорят за слаба картова услуга на Blackberry 10

Американски тестери на Blackberry Z10 и неговата операционна система Blackberry 10 са създали списък с пожелания за следващата версия на системата - 10.1. Недоволството е предизвикано преди всичко от слабите батерии и лошата интегрирана картова услуга, предава News.com.

Потребителите обаче същевременно изказват задоволството си от съществени функции като Blackberry Hub, Messenger и Balance.

Списъкът на очакваните корекции се оглавява от желанието за по-плавна анимация при стартирането на приложения. В момента винаги на мултитаскинг екрана може да се види кога се стартира дадена програма. Потребителите се надяват на допълнителни режими за камерата като High Dynamic Range, панорамни снимки, ISO приспособимост и повече възможности за разделителната способност.

В приложението за карти липсват навигация за пешеходци и информация за разписанието на обществения транспорт. Данните за магазини и ресторанти не са пълни, освен това липсват сателитни снимки и триизмерен вариант.

Животът на батерията се описва със смесени чувства. В крайна сметка обаче BlackBerry дава възможност за ползване в случай на спешна нужда на резервна батерия.

Сред пречещите дреболии е и фактът, че продължителното натискане на точката на виртуалната клавиатура не води до поява на запетая и удивителен знак. Също така от BlackBerry се очаква да увеличи скоростта, с която се променя пейзажът на изображенията, когато потребителят завърти устройството.

Сред основните функции, в сравнение с други мобилни операционни системи, липсва подкаст приложение с връзка към музикалния плейър. Също така се очакват подобрения по отношение на интегрирането на социалните услуги на Google.

И накрая, начинът на превключване между мобилен и настолен режим на работа е дълбоко скрит в инструментите за разработчици на BlackBerry 10. Тестерите биха искали тази основна функция да е по-достъпна.

Единият от представените през миналата седмица смартфони - Blackberry Z10, вече е наличен на пазара във Великобритания, където  Blackberry има над 8 млн. потребители. В  Канада и Обединените арабски емирства телефонът ще се появи през февруари, а американските клиенти ще могат да го купят през март. От април постепенно ще се появи и моделът Q10 с клавиатура.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:24 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още