IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Резултатите на Amazon не оправдаха очакванията

Акциите на компанията поскъпнаха в следборсовата търговия заради по-високата оперативна печалба

23:45 | 29.01.13 г.
Резултатите на Amazon не оправдаха очакванията

Печалбата на Amazon.com Inc. за четвъртото тримесечие на миналата година се е свила с 45% на годишна база въпреки силния празничен сезон на онлайн ритейлъра, съобщи MarketWatch.

За периода от началото на октомври до края на декември компанията е реализирала печалба в размер на 97 млн. долара, или 21 цента на акция, при приходи в размер на близо 22 млрд. долара.

По същото време на миналата година Amazon отчете печалба в размер на 117 млн. долара, или 38 цента на акция, както и приходи от продажби в размер на 17,43 млрд. долара, припомня изданието.

Анализатори очакваха печалбата на компанията за последните три месеца на миналата година да достигне около 28 цента за акция, а приходите да достигнат 22,26 млрд. долара.

Въпреки че финансовите резултати на Amazon не оправдаха очакванията на пазара, акциите силно поскъпнаха в следборсовата търговия заради данните за оперативната печалба, която е ключов измерител за представянето на компанията. През четвъртото тримесечие тя е достигнала 405 млн. долара срещу  260 млн. долара година по-рано.

Компанията не публикува точни данни за продажбите на Kindle, но твърди, че последният модел - Kindle Fire HD, е бил артикулът, регистрирал най-силни продажби.

От Amazon очакват приходите през сегашното тримесечие да достигнат в интервала 15 – 16,6 млрд. долара, а оперативните резултати – от загуба в размер на 285 млн. долара до печалба в размер на 65 млн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:07 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още