IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Финансовите резултати на Yahoo зарадваха инвеститорите

За първи път от 4 години насам компанията отчете ръст на приходите

08:46 | 29.01.13 г.
Автор - снимка
Редактор
Финансовите резултати на Yahoo зарадваха инвеститорите

Yahoo обяви печалба за четвъртото тримесечие на 2012 г., която надмина прогнозите на анализаторите, но очакванията за приходите през първото тримесечие се оказаха по-слаби от предварителните оценки, съобщи CNBC.

Все пак акциите на компанията поскъпнаха с над 3% в следборсовата сесия.

През последните три месеца на 2012 г. Yahoo отчете ръст на приходите за първи път от 4 години, като общите приходи са се повишили с 2 на сто на годишна база, съобщи изпълнителният директор на компанията Мариса Майер.

“През тримесечието постигнахме съществен напредък - увеличихме изпълнителния екип, подписахме няколко ключови партньорства, включително с NBC Sports и CBS Television, стартирахме и страхотни мобилни версии на Yahoo Mail и Flickr. В същото време ние постигнахме съществена вътрешна трансформация в културата, енергията и управлението на дружеството”, коментира Майер.

Чистата печалба за последните три месеца на миналата година се е свила до 272,3 млн. долара, или 23 цента за акция от 295,6 млн. долара, или 24 цента за акция, които бяха отчетени година по-рано.

Финансовите резултати включват разходите, свързани с излизането на Yahoo от южнокорейския пазар, продажбата на акции на Alibaba, както и разходите по преструктурирането на компанията. Като се изключат тези разходи обаче, печалбата на компанията е нараснала до 32 цента на акция.

Приходите на Yahoo за тримесечието регистрират ръст от 4,4% до 1,22 млрд. долара от 1,17 млрд. долара година по-рано.

Очакванията на анализаторите бяха за печалба от 28 цента на акция и 1,21 млрд. долара приходи.

Компанията регистрира ръст и на платените кликове – с 11% на годишна база, докато цената на клик се е повишила с 1%. Yahoo също така приключва тримесечието с 6 млрд. долара в кеш в сравнение с 2,5 млрд. долара през последното тримесечие на 2011 г.

В периода октомври-декември концернът е изкупил обратно 80 млн. акции за 1,5 млрд. долара.

За текущото тримесечие Yahoo очаква приходи в диапазона 1,07 млрд. долара – 1,1 млрд. долара, което обаче е под очакванията на пазарните участници, които очакват приходите на компанията да достигнат около 1,12 млрд. долара. В конферентен разговор обаче Мариса Майер посочи, че компанията може и да успее да ускори ръста на постъпленията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:41 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още