IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

AT&T купува мобилен честотен спектър от Verizon заради нараснало търсене

AT&T се нуждае от увеличаване на капацитета на високоскоростните си безжични услуги, за да задоволи нарастващото търсене на мобилен интернет

23:12 | 25.01.13 г.
AT&T купува мобилен честотен спектър от Verizon заради нараснало търсене

Американската компания AT&T Inc обяви, че се е споразумяла да закупи мобилни честоти в 700-мегахерцовия диапазон плюс лицензи за честотен спектър за 5 пазара от Verizon Wireless за 1,9 млрд. долара в брой, тъй като иска да разшири капацитета на безжичната си мрежа, съобщи Ройтерс.

От AT&T уточниха, че закупените лицензи покриват територия, на която живеят 42 млн. души в 18 американски щата.

От компанията очакват сделката, която ще има нужда от одобрението на регулаторните органи, да бъде приключена през втората половина на годината.

AT&T се нуждае от увеличаване на капацитета на високоскоростните си безжични услуги, за да задоволи нарастващото търсене на мобилен интернет за смартфони, таблети и други устройства.

За да успее, компанията дейно изкупуваше честотен спектър през миналата година, след като в края на 2011 г. заради противопоставянето на регулаторните органи пропадна опитът ѝ да закупи T-Mobile USA, подразделение на Deutsche Telekom AG.

През тази седмица AT&T се споразумя да закупи безжичния бизнес на  Atlantic Tele-Network Inc, оперираща под бранда Alltel. През август тя постигна сделка на стойност 50 млн. долара в брой и 550 млн. в облигации за бизнеса на компанията NextWave Wireless Inc.

Verizon Wireless е смесено дружество на Verizon Communications и Vodafone Group Plc. Компанията се съгласи да продаде голяма част от честотния си спектър през миналата година и продължава да търси одобрение за споразумението за закупуване на спектър от кабелни оператори.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:23 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още