IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Cisco продава Linksys на Belkin

След придобиването Belkin ще държи 30% от американския пазар за мрежови продукти за домашни потребители

12:38 | 25.01.13 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Linksys вече ще има нов собственик. <em>Снимка: Investor.bg</em></p>

Linksys вече ще има нов собственик. Снимка: Investor.bg

Съобщенията, че Cisco търси с помощта на инвестиционната банка Barclays купувач за своето подразделение за домашни мрежи, се потвърдиха. Технологичният гигант в сферата на мрежовото оборудване обяви, че специализираното в производството на безжични маршрутизатори и рутери за домашни потребители подразделение Linksys ще бъде продадено на Belkin.

Belkin закупува също допълнителни продукти и ресурси, а към компанията ще преминат и част от служителите на Cisco.

Новият собственик обаче държи на името на марката Linksys. Същевременно Belkin увери, че след приключването на сделката ще продължи да подкрепя по-старите продукти на Linksys и ще дава предоставените досега от Cisco гаранции.

„Belkin и Linksys заедно са световен лидер в областта на мрежови технологии  с допълващи се стратегии за иновации и развитие", пише Хилтън Романски, вицепрезидент на Cisco в корпоративния блог.

"Cisco ще разшири възможността на Belkin да отговоря на нуждите на производителите на оригинално оборудване, а също така ще даде достъп до по-широка клиентска база. Belkin и Cisco възнамеряват да прилагат стратегическо партньорство, което да се фокусира върху редица инициативи, като маркетинг, стратегически маркетинг и продукти за доставчиците на услуги".

Cisco придоби Linksys през 2003 г. за 500 млн. долара. Браншови наблюдатели смятат, че компанията сега ще получи много по-малко пари.

Чрез продажбата Cisco ще ускори планираното излизане от потребителския бизнес, пише агенцията за финансови новини Bloomberg. В бъдеще базираната в Сан Хосе компания ще се съсредоточи върху бизнеса за корпоративни клиенти.

Чрез придобиването на Linksys Belkin увеличава пазарното си присъствие. След сделката компанията ще доминира на 30% от американския пазар за мрежови продукти за домашни потребители и малки фирми. Придобиването ще приключи през март, а финансовите детайли по сделката не бяха оповестени.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:22 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още