IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Verizon удвоява загубата си

През последното тримесечие на годината силно влияние са оказали разходите за пенсионни програми и ураганът Санди

14:53 | 22.01.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Verizon удвоява загубата си

Ураганът Санди и увеличените разходи за пенсионни програми са натежали силно на резултатите на най-големия по брой абонати американски телеком Verizon. Те са с основна заслуга за удвояването на загубата на компанията през последното тримесечие на 2012 година в сравнение със същите три месеца на предходната.

Операторът е записал загуба в размер на 4,22 млрд. долара, или 1,48 долара на акция. За последните три месеца на 2011 година негативният резултат бе 2 млрд. долара, или 71 цента на акция.

Разходите по пенсионни програми на компанията са „отрязали“ 1,55 долара печалба на акция. Други 31 цента на акция се дължат на различни преструктурирания и разходи за ранно пенсиониране, а заради бурята Санди са изгубени още 7 цента на акция.

Това означава, че без еднократните разходи Verizon има печалба от 38 цента на акция.

Приходите на оператора са нараснали с 5,7 на сто на годишна база до 30 млрд. долара.

Предварителните очаквания на анализаторите бяха за печалба от 52 цента на акция при 29,75 млрд. долара приходи, показват данни на Thomson Reuters.

През тримесечието компанията е привлякла 2,1 млн. нови абонати на договор, а общият брой потребители на услугите на компанията се е увеличил с 2,24 млн. Така общата потребителска база е 98,2 млн. души, посочват от компанията. Средният приход от абонат е нараснал с 6,6 на сто до 146,80 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:53 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още