IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Все повече мобилни устройства се купуват на изплащане

Българите се опитват да са в постоянна връзка със своите приятели и роднини, твърдят от "БНП Париба Лични финанси"

14:38 | 22.01.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Луик льо Пишу: &bdquo;Българите все повече използват в ежедневието си съвременните технологии&quot;.</p>

Луик льо Пишу: „Българите все повече използват в ежедневието си съвременните технологии".

На първо място в класацията обаче е телевизорът. Причините са двете големи световни спортни събития през 2012 г. На второ място в класацията е лаптопът, но значителни средства българите заделят и за обзавеждане на дома, предвид факта, че на трета и четвърта позиция като стоки, които са най-купувани на изплащане през 2012 г., са пералните машини и хладилниците.

На пето място са климатиците, които от много домакинства се ползват като основен източник на отопление, а след тях се нареждат готварските печки. Тук особеното е, че интересът на българския потребител е насочен към печки, които са и на ток и на газ, като причината е постепенното газифициране на все повече райони, поясни мениджърът по маркетинг и комуникации във финансовата институция Ралица Захариева.

Според експертите на организацията през изминалата година българите са купували по-евтини стоки в сравнение с 2011 г, като причините за това са спад в доходите и несигурността от бъдещето.

„Българите все повече използват в ежедневието си съвременните технологии, което ги доближава до развитите нации. Днес е много важно да бъдеш онлайн и затова притежаването на мобилно устройство е задължително. Прогресивните хора използват продукти като таблети и смартфони не само, за да бъдат във връзка с приятели и роднини, но и за забавление и дори като мобилен офис. Именно затова и наблюдаваме повишен интерес към покупката на тези стоки с нашия най-популярен продукт JetCredit”, заяви още льо Пишу.

„Топ 10 на изплащане 2012” за молбите, получени в онлайн магазините, потвърждава общата тенденция за повишен интерес към мобилните устройства. В този сегмент смартфоните и таблетите, които не присъстваха в предишните издания, дебютират съответно на 3-то и 5-то място. През втората половина на 2012 г. се потвърди и тенденцията за динамичен ръст на онлайн продажбите и кредитирането. Отбелязаният общ ръст на молбите за JetCredit през второто полугодие в сравнение с първото е близо 100%. Този ръст е още по-значителен за трите най-търсени стоки. Онлайн молбите за покупка на изплащане на телевизори отбелязаха ръст от 388%. За лаптопите този показател е 129%, а за пералните – 311%.

Делът на онлайн кредитите в портфейла на „БНП Париба Лични Финанси“ България възлиза на 5%, като в него влизат стоковите кредити по интернет, както и онлайн кредитирането в брой.

„Миналата година беше годината на електронните магазини и онлайн кредитирането. Повечето търговци отвориха интернет магазини или развиха съществуващите с възможност за кандидатстване онлайн за потребителски кредит. Ние активно подкрепихме този процес и към момента JetCredit се предлага във всички електронни магазини, в които има възможност за онлайн покупки на стоки на изплащане“, добави льо Фишу.

Топ 10 на изплащане 2012” от БНП Париба Лични Финанси, България

Топ 10 на изплащане 2012”

Сравнение с „JetCredit топ 10” за 2011 г.

  1. Телевизори;

  2. Лаптопи;

  3. Перални машини;

  4. Хладилници;

  5. Климатици;

  6. Готварски печки;

  7. Бойлери;

  8. Дивани;

  9. Таблети;

  10. Обзавеждане за спалня.

  1. Лаптопи;

  2. Телевизори;

  3. Перални машини;

  4. Хладилници;

  5. Готварски печки;

  6. Климатици;

  7. Компютри;

  8. Бойлери;

  9. Обзавеждане за спалня;

  10. Монитори.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:47 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още