IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Deutsche Telekom закрива 1200 места в Германия?

Телекомът иска да си набави по-голяма финансова свобода на действие, за да подсили оперативната си дейност

14:13 | 17.01.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Deutsche Telekom закрива 1200 места в Германия?

Германският телекомуникационен концерн Deutsche Telekom може да съкрати до 1200 работни места в родината си. Както пише в днешния си брой местният икономически ежедневник Handelsblatt, позовавайки се на източници, близки до компанията, в хода на голямо преструктуриране на персонала в Германия може да отпаднат 1200 работни места, или десет на сто от заетите. Програмата е с краткосрочен план на действие и трябва да бъде приключена до 30 юни тази година. Като цяло концернът си обещава чрез мярката да спести около 100 милиона евро годишно.

Германското подразделение е най-важният клон по брой служители и продажби на базираната в Бон група и в него са обединени различни функции като маркетинг, мениджмънт, контрол и администрация, се казва в материала на вестника.

С тази стъпка телекомът иска да си набави по-голяма финансова свобода на действие, за да подсили оперативната си дейност, съобщава още вестникът. Там той планира да използва повече професионалисти за развитие на широколентовия достъп, мобилния интернет и преобразуването на телекомуникационни мрежи, базирани на IP технология. "Обновяването е постоянна тема за нас", обяснява концернът, цитиран в материала. "Ние постоянно проверяваме своите отделни области по отношение на човешкото измерение".

Засегнатите служители в Германия може да се преместят в оперативното подразделение или да приемат предложение за ранно пенсиониране или обезщетения и да напуснат концерна. Паралелно с това в момента тече проектът Shape Headquarters, според който до 2015 г. около 40% от сега заетите на пълен работен ден 3200 служители в централата в Бон трябва да бъдат съкратени. Това съответства на около 1300 работни места.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:20 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още