IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Telekom Austria ще емитира хибридни облигации

Операторът се нуждае от свеж капитал, за да наддава за нови честоти

09:26 | 17.01.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Telekom Austria ще емитира хибридни облигации

Telekom Austria (ТА), австрийският собственик на оператора Mobiltel, се нуждае от пари, за да наддава в предстоящия търг за нови радиочестоти за следващото поколение мобилни мрежи в Австрия - Long Term Evolution (LTE). 

Компанията е изправена пред големи инвестиции през тази година, защото планира да участва в търговете, а освен това трябва да поднови съществуващите си лицензи. 

Свежият капитал трябва да бъде получен от капиталовия пазар след емитирането на хибридни облигации. Концернът е възложил на няколко банки да рекламират акциите сред инвеститорите, обяви ТА, цитирана от Ройтерс. Планирано е на европейските инвеститори да бъдат предложени подчинени еврооблигации с неограничен срок на падеж.

Компанията отказа да коментира обема. Председателят на Надзорния съвет Рудолф Кемлер заяви преди дни, че цената на една честотна лента може да достигне 800 милиона евро.

Дали TA действително ще издаде акциите, зависи от пазарните условия и успеха на промоционалното турне за инвеститори (Roadshow), се казва в изявлението. За него се грижат Citigroup, Morgan Stanley, както и BofA Merrill Lynch и UniCredit.

В последните дни финансовите капитали в австрийския телеком се свиха заради придобиването за 390 милиона евро на бюджетния оператор Yesss.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:25 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още