IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Samsung продължава да се откъсва от Apple по пазарен дял

През тази година вероятно ще видим iPhone с по-малки размери с цел навлизане в по-ниски ценови сегменти

11:25 | 04.01.13 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Samsung продължава да се откъсва от Apple по пазарен дял

Южнокорейската компания Samsung Electronics ще увеличи преднината си пред Apple на пазара на смартфони тази година.

Прогнозата е на Strategy Analytics и се основава на очаквания, че заради широката гама от апарати Samsung ще постигне ръст на продажбите от 35 на сто, пише Ройтерс.

Много вероятно е Apple да премине в настъпателна позиция под заплахата от загуба на пазарен дял и да пусне на пазара по-евтин модел iPhone – както се случи с iPad mini например. Така компанията ще се насочи и към по-ниските ценови сегменти при смартфоните.

Според Strategy Analytics продажбите на смартфони тази година ще нараснат с 27 на сто до 875 млн. броя. Това е забавяне спрямо отчетеното през 2012 година повишение с 41 на сто, а причината е по-ниското търсене на ключови пазари като Северна Америка и Азия.

Очакванията са Samsung да реализира продажби на 290 млн. смартфона тази година. Оценките за миналата сочат, че компанията е реализирала 215 млн. смартфона. При Apple за 2013 година се очаква ръст от 33 на сто до 180 млн. продадени телефона.

Това би дало на Samsung пазарен дял от 33 на сто при смартфоните, а на Apple – 21 на сто. За 2012 година изчисленията са, че двете компании са имали съответно 31 и 20 на сто.

От Strategy Analytics очакват през април Samsung да пусне нов телефон от серията Galaxy S, както и нов Galaxy Note III. Прогнозите за Apple са, че през май или юни ще видим новия iPhone 5S, както и нови модели с различен от досегашния размер.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:27 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още