IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple оттегля обвиненията си срещу Galaxy Mini на Samsung

В замяна корейците се отказват да продават устройството на важния американски пазар

11:02 | 29.12.12 г.
Автор - снимка
Създател
Apple оттегля обвиненията си срещу Galaxy Mini на Samsung

Американският технологичен концерн Apple се отказва от патентни дела срещу своя конкурент Samsung по отношение на смартфона Galaxy S III Mini, както става ясно от съобщение на Apple до окръжен съд в Сан Хосе. В замяна Samsung се е съгласил да не продава на важния американски пзар устройството, което се счита за контра-модел на новия iPhone 5. Представители на двете компании не са пожелали да коментират развоя на събитията пред Ройтерс.

Samsung пусна своя Mini през октомври на пазара в Европа. Apple разшири своите глобални патентни съдебни дела срещу Samsung през миналия месец именно с това устройство.

През лятото американската компания спечели сензационна победа срещу Samsung. Съдебно жури постанови след по-малко от три дни на обсъждания, че корейците са имитирали с своите телефони и таблети от серията Galaxy ключови характеристики на блокбъстъра на Apple iPhone и iPad. На Apple бе присъдено обезщетение от над един милиард долара. Делото обърна доста голямо внимание на софтуерния и потребителния интерфейс, затова в един момент възникна и въпросът дали производителят на Android Google няма да бъде замесен в едно от най-големите технологични дела. Но постоянно стопиране за продажби – на преди всичко по-старите модели на Samsung, Apple не може да достигне. 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:19 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още