IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Samsung иска да продаде над 500 млн. телефона през 2013 г.

Ръстът ще се задвижва от широкия спектър от операционни системи и мрежата LTE

13:16 | 27.12.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Samsung иска да продаде над 500 млн. телефона през 2013 г.

Корейският производител на потребителска електроника Samsung направи оптимистична прогноза за 2013 г. Местният всекидневник Korea Times цитира прогнозите на водещия производител в света, че той ще продаде 510 милиона мобилни телефони. Това би било увеличение с над 20 на сто спрямо обема за 2012 г.

Прогнозата за тази година възлиза на 420 милиона продадени единици. За следващата година компанията ще продаде 390 млн. смартфона, плюс 120 млн. конвенционални телефони.

В частност планът предвижда увеличение на устройства с Windows Phone 8 на Microsoft, като Samsung иска да завладее този пазар с нова серия. Освен отва Samsung залага и на трета операционна система – на разработената съвместно с Intel под Linux система Tizen. Тя произлизаше първоначално от MeeGo и LiMo, преди Samsung да се включи в разработването ѝ и да внесе кода си за Bada.

За растеж в областта на мобилните телефони през 2013 г., според Samsung, освен широкия спектър от операционни системи ще допринесе и бързата мобилна технология LTE.

През миналата година Samsung се изкачи до мястото на световен лидер на пазара за мобилни телефони (пред Nokia ) и смартфони (пред Apple). В патентен спор с Apple обаче съд в Сан Хосе, Калифорния, осъди корейската компания на рекордна глоба от 1,05 милиарда долара. Решението все още не е окончателно.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:32 | 12.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още