IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фото феновете съдят Instagram

Потребителите на онлайн услугата се опълчиха срещу новите общи правила за ползване и подадоха колективен иск

10:14 | 27.12.12 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Съоснователят на Instagram Кевин Систром: &quot;Няма да ползваме снимките на потребителите&quot;. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Съоснователят на Instagram Кевин Систром: "Няма да ползваме снимките на потребителите". Снимка: Ройтерс

Колективен иск срещу новите условия за ползване и декларацията за поверителност на онлайн фото услугата Instagram бе подаден в Съединените американски щати.

Както съобщава базираната в Калифорния адвокатска кантора Finkelstein and Krinsk, тя е завела в петък дело срещу дъщерната на Facebook компания във федералния съд в Сан Франциско. "Instagram отнема права на своите потребители, докато самата компания отказва да поеме каквато и да е отговорност", се казва в исковата молба.

Новите правила за ползване освен всичко друго предвиждаха, че публикуваните снимки от потребителите на Instagram  могат по целия свят и свободно да бъдат използвани за реклама на Instagram и Facebook страници.

След буря от протести Instagram отстъпи крачка назад преди седмица. "Нека бъда ясен: ние не възнамеряваме да продаваме снимките ви", каза съоснователят Кевин Систром. "Ние не притежаваме снимките, които правите".

В исковата молба обаче пише, че Instagram не е оттеглила напълно плановете си, а само е преработила правилата за PR цели. Трябва също така да се гарантира, че Instagram потребители, които се отказват от онлайн услугата, все още запазват всички права над своите публикувани там изображения. Адвокатската кантора също така подчертава, че десетки хиляди потребители на Instagram ще се присъединят към груповия иск в Калифорния.

Компанията-майка на Instagram - Facebook, заяви пред AFP, че искът е "безполезен". "Ние ще се борим с иска енергично". 
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:52 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Jekata
преди 11 години
Има снимки, има реклама - > има проблем.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още