IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

73% от бизнеса използва електронно фактуриране

Е-фактурите пестят време и разходи за компаниите

08:45 | 14.12.12 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
73% от бизнеса използва електронно фактуриране

73% от бизнеса в глобален мащаб използва електронно фактуриране, показват данни от последното глобално проучване за електронното фактуриране, проведено от финландската фирма Basware.

В това число се включват всички форми на електронно представяне на фактури, включително сканиране на хартиените оригинали и изпращане на PDF версии на фактури.

Най-големи ползи от преминаването към електронно фактуриране отчитат фирмите, които използват напълно автоматизирани системи. 56% от тези компании отчитат непосредствено намаляване на разходите, свързани с обработката и изпращане на фактури.

28% от компаниите със съвременни решения за електронно фактуриране отбелязват подобряване на отношенията с доставчици и клиенти.

Според бизнеса основната полза от преминаване към електронно фактуриране е ускоряването на циклите на фактуриране – това са посочили 75% от участниците в проучването. За 64% от анкетираните основната полза от електронното фактуриране е свързана с намаляването на разходите за фактуриране.

Малкият бизнес е много по-чувствителен към изискванията на клиентите – за 61% от малките фирми желанието на клиентите да получават електронни фактури е достатъчен аргумент за влагането на такова решение.

Очакванията в глобален мащаб са през 2014-2015 г. да се постигне достатъчно голямо навлизане на напълно автоматизирани решения за електронно фактуриране.

Ако искате вашият бизнес да се възползва от най-съвременно и гъвкаво решение за електронното фактуриране, посетете www.efaktura.bg.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:46 | 13.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
naso_fr
преди 11 години
Същите законови поправки са напревени във Франция от 1ви януари 2000. Ние сме точно 13 години назад.Дано по-бързо сега наваксаме изоставането.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още