IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Central European Media понижи прогнозата си за годишна печалба

Нетната загуба за третото тримесечие се е свила до 32,6 млн. долара от 82,2 млн. долара през същия период на 2011 г.

20:44 | 31.10.12 г.
Central European Media понижи прогнозата си за годишна печалба

Базираният на Бермудските острови телевизионен оператор Central European Media Ltd., който е собственик на bTV, понижи прогнозата си за печалба за 2012 г. и изрази предпазливост за развитието на пазара през четвъртото тримесечие, съобщи Bloomberg.

Компанията притежава телевизионни канали в Чехия, България, Румъния, Хърватска, Словакия и Словения.

Перспективите за годината като цяло „сочат, че рекламният пазар не се възстановяваÄ, подчертва главният изпълнителен директор на компанията Адриан Сърбу в документи, представени пред регулаторния орган за борсовите операции в Чехия. Сърбу добавя, че разходите за реклама през втората половина на годината не са оправдали очакванията.

От компанията понижиха годишната прогноза за оперативната печалба преди обезценки и амортизации до 130 млн. - 140 млн. долара при досегашна прогноза между 150 млн. и 160 млн. долара.

Central European Media обяви, че нетната загуба за третото тримесечие се се свила до 32,6 млн. долара от 82,2 млн. долара за същия период на 2011 г. Нетните приходи са намалели с 15% до 140,1 млн. долара.

Компанията е „силно предпазлива“ по отношение на представянето си през четвъртото тримесечие, пише в бележка до клиенти анализаторът на  Ceska Sporitelna AS Вацлав Кминек. „Значителното“ понижение на годишната прогноза определено е „негативна“ новина за акциите ѝ, добавя Кминек. Той препоръчва на инвеститорите засега да задържат акциите ѝ.

Акциите на CME, в която Time Warner Inc. държи дял от 49,9%, поевтиняха с 16% на борсата в чешката столица Прага до най-ниската стойност на ценните книжа от 6 септември.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:04 | 22.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още