IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Ново приложение за смартфони улеснява паркирането

Програмата разпознава автоматично местоположението на шофьора и позволява лесно заплащане чрез SMS

10:40 | 23.10.12 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Така изглежда активираното приложение. <em>Илюстрация: Sirma</em></p>

Така изглежда активираното приложение. Илюстрация: Sirma

Новото си мобилно приложение за паркиране SMS Паркинг представи българската софтуерна компания Сирма Мобайл, която е част от Сирма Груп.

Програмата се характеризира с лесна употреба, може автоматично да определя местоположението на шофьора по GPS. При това софтуерът разпознава не само в кое населено място се намира колата, а и дали е например в синя, или зелена зона. След това приложението предлага варианти за разплащане, а самото изпращане на SMS става с един клик на екрана на телефона.

Освен това SMS Паркинг позволява да се съхраняват различни номера на автомобили (например личната кола, служебната, автомобила на съпругата и др.) Във всеки момент с няколко клика може да се избира за коя кола да се заплати паркирането.

Засега приложението работи в София, Пловдив, Бургас, Велико Търново, Русе, Пазарджик, Силистра и курорта Слънчев бряг, но предстои броят на включените градове да се увеличава. На този етап то има само версия за телефони с операционната система Windows Phone, а в бъдеще екипът планира да създаде версии за iOS, Android и други популярни платформи.

В добавка SMS Паркинг предлага и информация, към кого трябва да се обърнем в случай, че ни вдигнат колата с „паяк“ или ни сложат скоба.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:52 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
aristotel
преди 11 години
И защо първо с Уиндоус ? Нещо ми се върти в главата, че са спонсорирани от майкрософт и техните софтуерни продукти, но не съм сигурен. На не първо андроид а прозореца а съотношението между 2 е 60-70 % в полза на андроид. :-)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още