IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsung вече няма да доставя дисплеи за Apple?

Патентните спорове между двете компании са на път да сложат край на едно дългогодишно сътрудничество, пише Korea Times

18:40 | 22.10.12 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Острият спор за патент отдалечава все повече бившите партньори Apple и Samsung. Южнокорейската компания вече няма да осигурява дисплеи за устройствата на Apple като iPad и iPhone, съобщава в понеделник Korea Times.

Дългогодишният договор ще бъде преустановен, предава агенцията, позовавайки се на добре запознати източници. От следващата година доставките ще бъдат преустановени.

Разделението вече е започнало: през третото тримесечие Samsung е доставила само около 3 милиона екрани на Apple, спрямо около 15 млн. броя през първата половина на 2012 г. През последното тримесечие броят им се очаква да бъде сведен до 1,5 млн.

Apple ще започне да разчита много повече на втория си най-голям доставчик на екрани LG Display, както и на сравнително новия партньор Sharp. В по-малките модели, които вероятно ще бъдат представени във вторник, вече няма да се ползват дисплеи на Samsung, пише Korea Times.

Apple и Samsung се борят помежду си почти по целия свят в ескалираща патентна война. Apple твърди, че южнокорейците са копирали iPhone и iPad. Samsung използва технически патенти за радио стандарта UMTS.

През лятото Apple постигна голяма победа в Калифорния, където жури отсъди американската компания да получи обезщетение в размер на 1,05 млрд. долара. Решението все още не е окончателно потвърдено и Samsung се опита да постигне отмяна. Независимо от изхода на това дело обаче дългогодишното партньорство между Samsung и Apple е накърнено.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:02 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 1
Sakamano
преди 11 години
Apple вече не е технологична компания, а патентен ***. Оттук нататък пътят им е само надолу.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 2
aristotel
преди 11 години
Логиката сочи че е невъзможно компания, която произвежда един модел телефон в годината да има повече приходи отколкото др. която произвежда няколко модела в различни ценови класове. Apple за 3 тримесечие е продала 17 мил. броя айфони а самсунг 30 м. И то в световен мащаб. хАмериканосите няма смисъл да се броят те ядат всичко що е ябълка, но имиджа на САМСУНГ в световен мащаб е в 2-3 пъти по-голям от ябълката. И докато айпълите броят този 1 милярд в 5 центови монети самсунг от продажби спечелиха 27 милярда. Само се учудвам, че все още има ИНФАНТИЛНИ фенове на Apple и то до степен на талибан. В едно нещо им признавам УСПЯХА да намерят ВЪРЛИ фенове по целия свят. В това нещо са невероятни, НО вече татко СТИВ го няма и компанията ще се движи още 2-3 г. по ЕНЕРЦИЯ и после отиват в ИСТОРИЯТА. Това го прорякувам още ДНЕС и го запомнете добре айпозьори. :-)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 2
Pyramid
преди 11 години
Като не е Samsung, друг ще доставя дисплеите.А корейците...ще се наложи да преглътнат срив в продажбите
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още