IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple може да придобие социална мрежа

Потенциалният интерес към неуспешната Color Labs може да е провокиран от патентите или от софтуерните инженери на компанията

19:26 | 18.10.12 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Apple може да придобие социална мрежа

Броени часове след като стана ясно, че Apple е придобил технологичния стартъп за приложения Particle, се появиха спекулации за нова сделка на концерна от Купертино. Apple води преговори за закупуването на социалната мрежа Color, пише онлайн изданието The Next Web, като сделката била почти сигурна и се чакали само формалности.

Color Labs е неособено сполучлива социална мрежа, чиято основна дейност е споделяне на снимки и видео. Тя попадна в заглавията, след като набра 41 млн. долара финансиране още преди да има готов продукт. Инвеститорите обаче и досега не са получили каквато и да е възвращаемост на парите си, допълва онлайн изданието The Verge. Само ден по-рано VentureBeat писа, че компанията е пред закриване.

Източниците на The Next Web твърдят, че бордът на директорите на Color стои зад тази инициатива. Основателят на компанията Бил Нгуен е в спор с борда от няколко месеца насам и дори не посещава офиса си, твърди изданието.

Интересът на Apple вероятно изобщо не е свързан с намерения за навлизане на пазара на социалните мрежи. Color Labs държи някои важни патенти, включително за файлов формат за запис на HD видео, споделяне на съдържание между група устройства и др. Възможно е компанията на Тим Кук да иска да използва тези технологии в своите софтуерни продукти.

Друга причина за възможната сделка може да е интерес на Apple към софтуерните инженери на Color. Според източниците на Verge това е и най-вероятната причина за осъществяването на сделката.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:14 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
Pyramid
преди 11 години
Виж ти, умни хора. А "тарикатите" се бяха юрнали да купуват ФасонКитабъ, водени от овчия инстинкт. Вярно, после едни акции бая се сринаха но, на тях пак Майки Цукерб. им виновен и всички останали, само не и те самите в "избора" си. Сякаш самите те са го правили, а не друг.ХАХАХАХАХАХАХХАПдобен пример у нас, за жалост, не може да се посочи - тук стадото продължава да си блее, пренебрегва онова в подписа ми, и се натиска да го извозят.Определено, им се пада. Честито, господа "хинвестори"! Дано ви сърби до скъсване. /а на ябълката може да не обръщате внимание - както каза Форест Гъмп, "някаква компания за плод-зеленчук" ;-)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още