IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ebay отчете силни резултати благодарение на PayPal

Приходите на компанията за тримесечието скачат с 15%, а печалбата – с 14% на годишна база

16:23 | 18.10.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Ebay отчете силни резултати благодарение на PayPal

Въпреки слуховете за предстоящи съкращения в PayPal вчера след затварянето на борсата Ebay отчете значително по-добри от очакваното резултати за третото тримесечие. Насърчени от подразделението си PayPal, продажбите на компанията са се увеличили за последната година с 15% до 3,4 млрд. долара. Нетната печалба (по GAAP) се е повишила с 14% до 718 млн. долара, или 0,55 долара на акция, предаде Ройтерс.

Анализаторите прогнозираха печалба от 0,42 долара на акция при приходи от 2,63 милиарда долара. Инвеститорите обаче реагираха много предпазливо към тримесечния доклад. В следборсовата търговия цената на акциите на Ebay леко спадна с 0,3% до 48,05 долара.

PayPal генерира за периода между юли и септември ръст на приходите от 23% и допринесе с 1,37 млрд. долара към общите приходи. 117,4 милиона активни регистрирани потребители са платили за стоки и услуги общо 35,2 млрд. евро (ръст от 20%) чрез PayPal. Подразделението за услугите за електронна търговия (GSI) донесе приходи от 1,8 млрд. - с 9% повече, отколкото преди една година. Тук броят на потребителите се е увеличил на годишна база с 10 на сто – според Ebay това е най-голям ръст от 2007 г. насам.

През четвъртото тримесечие Ebay разчита на празничния сезон на пазаруване. Оборотът трябва да достигне 3,85 до 4 млрд. долара. Печалбата на акция на компанията се оценява на 0,66 до 0,69 долара. Прогнозите на анализаторите са за 0,53 долара на акция и приходи от 3,04 милиарда долара.

В конферентен разговор с анализатори главният изпълнителен директор на Ebay Джон Донахю засегна и темата за предполагаеми съкращения в PayPal на до 400 работни места. Главният изпълнителен директор на PayPal Дейвид Маркус е обобщил и оптимизирал девет различни продуктови линии в глобална организация. Въздействието на тези структурни промени все още не е напълно изяснено. Ebay обаче не следвал линия на намаляване на разходите. Все пак той не отрече материала на Bloomberg за съкращенията.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:36 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още