IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

PayPal може да прибегне до съкращения

Компанията се наложи успешно пред конкуренти като Amazon и Google Checkout, но сега се бори с амбициозни стартиращи компании

12:52 | 15.10.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
PayPal може да прибегне до съкращения

Според редица публикации PayPal планира да съкрати около 3% от своята работна сила, което е еквивалентно на 300-400 работни места. Твърди се, че така новият президент Дейвид Маркъс планира да намали разходите, да рационализира организационните процеси и да укрепи компанията си срещу стартиращите фирми на конкурентния пазар на платежни услуги. За PayPal в момента работят около 13 хиляди души.

Bloomberg съобщи за първи път за намеренията и цитира "запознати с плановете източници".  Ройтерс ден по-късно излезе с подобно съобщение, което също се базира на неназован източник. 

След придобиването си от страна на Ebay през 2002 г. за 1,5 млрд. долара PayPal се разшири значително. Компанията се наложи успешно пред конкурентите като Amazon и Google Checkout, но сега трябва да се конкурира и с нововъзникващи компании, като Stripe и WePay.

С четеца за кредитни карти PayPal Here компанията предлага, подобно на Square, мобилно решение за извършване на плащания за мобилни устройства, което се използва по-често от по-малките компании.

Дейвид Маркъс пое през април директорската позиция, за да удовлетвори молбата на главния изпълнителен директор на Ebay Джон Донахю за "внасяне на стартъп-енергия" в PayPal. Маркъс дойде в Ebay чрез придобиване на Zong, основана от него услуга за мобилни плащания.

Още през юни той предложи структурни промени чрез обединяването на девет водещи продуктови групи в една. В PayPal, която съществува от 1998 г. насам, проектите са циклили заради различни прояви на неефективност, като излишни срещи и траещи по няколко месеца процеси за одобрение, пише  Bloomberg.

„Ние информирахме служителите на PayPal за настоящите ни планове, за това как ще укрепим и опростим операциите, за да създават те страхотни продукти за нашите клиенти", каза PayPal в изявление, изпратено по електронната поща. "Все още не сме обсъждали как тези планове може да се отразят на съществуващите работни места в нашите екипи за продукти, технологии и маркетинг".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:23 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още