IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пет неща, станали емблема за Стив Джобс

На 5 октомври се навърши една година от кончината на емблематичния създател на Apple

09:12 | 06.10.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Reuters</em></p>

Снимка: Reuters

На 5 октомври се навърши една година от кончината на Стив Джобс, емблематичният съосновател на компанията Apple, припомня онлайн изданието на ABC News. Пет са нещата, свързани с неговата личност, които няма и не бива да бъдат забравяни, допълват от медията.

На първо място – начинът, по който поднасяше информацията пред аудиторията. Днес пресконференциите на компанията не са същите, признават журналистите оттатък океана. Дори и да представяше малък, незначителен ъпдейт, Джобс заразяваше със своята харизма. Увлекателният му стил и поведението при презентацията ви караха да смятате, че присъствате на нещо велико.

На второ място – стилът. Официалното облекло на Джобс си беше черно поло и джинси, но това постепенно се превърна в негова визитна картичка и лека-полека остана в главите ни именно с този начин на обличане.

Цитатите на Джобс: „Не е работа на хората да знаят какво искат“, „Защо да се присъединяваме към военноморските части, като можем да бъдем пирати“ и т.н. Наистина, голяма част от тях остават незабравими.

Четвъртото, с което американските колеги ще запомнят създателя на iPhone, са неговите имейли. Обществото няма как да знае кой отговаря на поставените въпроси на сайтовете на компаниите, но Джобс често отговаряше на потребителите, въпреки че рядко даваше интервюта и избягваше публичността. Когато потребител алармира, че има проблем с антената на iPhone 4, когато го държи по определен начин, Джобс му отговори просто - „Спрете да го държите по този начин“...

Но може би най-впечатляващото качество на Стив Джобс е неговата визия. „Искаме да сложим големия компютър в една книга, която да можете да носите спокойно със себе си“. Това са думи на Джобс и не, не са казани при представянето на iPad през 2010 година, а през ... 1983 година. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:12 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още