IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Още един голям IT играч стъпи на българския пазар

Comparex е най-големият партньор на Microsoft в Европа, у нас първоначално ще фокусира дейността си върху софтуера и "облачните" услуги

18:01 | 02.10.12 г. 2
Автор - снимка
Редактор
Още един голям IT играч стъпи на българския пазар

Ново раздвижване на българския софтуерен пазар. Comparex, най-големият партньор на Microsoft в Европа, отвори офис в България.

Компанията си е поставила за цел да постигне сериозен растеж на българския пазар, с който да допринесе за осъществяването на целта на групата в глобален план да постигне 2 млрд. евро приходи към 2014 г., каза за Investor.bg Оана Пиперова, управител на Comparex България.

Първоначално компанията ще фокусира дейността си в България върху софтуера, с акцент върху „облачните“ услуги.

По думите на Пиперова все повече клиенти на компанията се интересуват от възможностите на виртуализацията с цел намаляване на оперативните им разходи. Тя подчерта, че в България и в момента действат доста центрове за данни, към които има интерес, а същевременно все повече намаляват притесненията, свързани със защитата на данните при „облачните“ услуги.

Във връзка с преструктурирането на дейността на големите световни играчи на българския пазар Пиперова коментира, че в бумът отпреди кризата беше много силен и вероятно някои от компаниите са подготвили твърде агресивни планове за растеж.

Що се отнася до достъпа на компаниите от IT сектора до проектите в публичния сектор, управителят на Comparex България посочи, че потенциалът за растеж е много голям. Предстои реализацията на големи и важни проекти в България, каквото е електронното правителство. Тя изрази надежда държавата и IT бизнесът да намерят правилните решения, така че тези проекти да се реализират.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:37 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
Miglena Ivanova
преди 11 години
Засега само ще продават, офисът им е малък, но предстои да го разширяват, стига да наберат достатъчно клиенти. Обявиха, че вече имат един клиент, но не разкриха кой е, защото не са поискали от него разрешение за това.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
osoitza
преди 11 години
от тая статия не става много ясно дали ще правят или ще продават софтуер тука, ама комай само първото
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още