IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Foxconn ще инвестира близо 494 млн. долара в Бразилия

Тайванската компания ще построи нови 5 завода в индустриалния парк на Иту

16:51 | 20.09.12 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	В новите заводи ще работят над 10 000 служителя. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

В новите заводи ще работят над 10 000 служителя. Снимка: Ройтерс

Тайванската компания Foxconn, която произвежда топ продуктите на Apple iPhone и iPad, планира да инвестира близо 494 млн. долара в построяването на нови пет свои завода в Бразилия, съобщава сайтът ZDNet.

Производителят планира да изгради новите си фабрики на територията на индустриалния парк в Иту, малък град близо до столицата на Бразилия, съобщи говорителят на тайванската компания Hon Hai Precision Industry, както е известен повече Foxconn.

Преди 15 месеца директорът на Foxconn Тери Гу разкри, че компанията води преговори с правителството на Бразилия за построяването на фабрики, в които да се произвеждат мобилни устройства като таблети.

По план новите производствени звена на компанията ще започнат работа най-рано през 2014 г. Очаква се да достигнат максимума на производствения си капацитет чак през 2016 г.

Новите фабрики на Foxconn ще създадат много нови работни места, като според предварителните планове на технологичния производител ще се открият цели 10 хил. позиции.

Вероятно новите производствени звена в Бразилия също ще се занимават с направата на популярните продукти на Apple- iPad и iPhone, както и всички съпътстващи за ползването им аксесоари, като слушалки и кабели.

Последните инвестиции на Foxconn са част от 5-годишната инвестиционна кампания на компанията, която цели разрастването й, коментира изпълнителният директор Гу пред медии.

Към момента Foxconn сглобява продукти на Apple в бразилския град Джундиай. Освен това управлява още 4 свои завода в Сао Пауло.

Това не е първият разрастващ се пазар, в който компанията инвестира. През юни правителството на Индонезия съобщи официално, че Foxconn смята да развива производствена дейност на територията на страната, която се очаква да стартира през декември т. г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:53 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още