IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple намекна, че ще представи iPhone 5

Поканата за пресконференция на 12 септември се разглежда като косвено потвърждение на спекулациите

14:10 | 05.09.12 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Сянката с петица в поканата на Apple.<em> Илюстрация: Apple</em></p>

Сянката с петица в поканата на Apple. Илюстрация: Apple

Американският технологичен концерн Apple се готви да представи на обществеността няколко нови продукта, като сред тях най-вероятно е и дългоочакваният iPhone 5. Събитието вече е насрочено за 12-и септември, предаде Ройтерс.

Спекулациите, че събитието може да се състои точно на тази дата, са отдавна, но вчера журналистите, които отразяват дейността на компанията, са получили покана за пресконференция с числото 12, което обаче образува сянка, напомняща петица.

"Той е почти тук", гласи текстът на поканата. Така оформената покана за пресконференция в Сан Франциско се разглежда като косвено потвърждение за официалната дата на пускането на новия продукт.  

Непотвърдени журналистически материали и преди това насрочваха идната сряда за дата за официалното представяне на новия смартфон. Очаква се iPhone 5 да се появи по витрините на магазините една или две седмици след представянето му и да се превърне в шлагер при продажбите.

В навечерието на събитието заваляха нови спекулации за характеристиките на новото устройство. Така например за iPhone 5 се твърди, че ще предлага около 4-инчов дисплей, четириядрен процесор, по-издължен и тънък корпус и чип, който да позволява плащането на покупки. Също през септември се очаква и премиерата на таблета iPad mini, а някои анализатори от Силициевата долина смятат, че продажбите му могат да започнат на 21-и септември.

Apple в момента чувства натиска на пазарите. Особено конкурентът Samsung атакува в момента калифорнийския концерн с цял куп нови мобилни телефони. Така например само на търговското изложение IFA в Берлин корейците представиха два нови модела - Galaxy Note II на базата на най-новата версия на Android Jelly Bean и Ativ S. Освен това сегашният флагман Galaxy S III се представя много успешно на пазарите и допринася значително за глобалното господство на Android.

От друга страна Apple се противопоставя на този натиск с постоянни съдебни битки за откраднати патенти и копиран дизайн. В отговор Samsung и други производители обвиниха и Apple. В последните дни калифорнийците успяха да запишат сензационна победа - съдебен състав в САЩ осъди Samsung на обезщетение от 1,05 млрд. долара (838 млн. евро). Решението обаче не е окончателно и вече се появиха първите съмнения, че ще бъде наложено.

За 9-те месеца на финансовата 2011-2012 година Apple отчита чиста печалба в размер на 33,5 млрд. долара. Делът на компанията на пазара на таблети нарасна до 70%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:32 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
dean.jordanov
преди 11 години
Ти сигурно ходиш в локалната iChurch, където представител на apple, ви чете псалми за дявола samsung...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 3
barf
преди 11 години
Време е Apple да поведат с новия iPhone и да затрият носа на Samsung, който от край време ги копира. Време е южнокорейците малко да осъзнаят на коя планета са и да следват тяхната култура, а не да копират западни модели! Човек трябва да разбере как да бъде истински себе си! Давайте Apple!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още