IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Топ мениджъри бягат от Zynga

В последния месец от компанията са си тръгнали поне четирима от висшите служители, според запознати анонимни източници

20:29 | 24.08.12 г. 3
Топ мениджъри бягат от Zynga

Няколко топ мениджъри са напуснали Zynga в последния месец, след като компанията за онлайн игри започна тежка борба със забавянето на растежа и спада на акциите, предаде Bloomberg.

Ерик Бетке, генералният мениджър на “Mafia Wars 2”, съобщи в интервю, че е напуснал този месец. Алан Патмор, генералният мениджър на “CityVille”, се е преместил да работи в Kixeye, за което съобщи самата компания.

Я-Бинг Чу, вицепрезидентът на мобилното подразделение на Zynga, и Джеръми Щросър, генерален мениджър в компанията, също са напуснали постовете си, съобщават запознати източници, пожелали анонимност.

В началото на август стана ясно, че главният оперативен директор Джон Шапърт също е бил освободен от поста си

Откакто компанията дебютира на борсата, акциите й поевтиняха с 68%. Това доведе до сериозен спад на капитала, който се използва за компенсации на персонала.

“Zynga продължава да бъде номер 1 в индустрията, като привлече най-големите таланти в разработването на игри в социалната мрежа”, коментира говорителят на компанията Дани Дудек.

“Горди сме с нашите екипи, които работят усилено, за да създадат следващото поколение социални игри”, допълва Дудек, но не казва и дума за овакантените постове.

Ерик Бетке, който се присъедини към Zynga през 2009 г., каза, че иска да си почине малко от работата. Останалите, за които се смята, че са напуснали, са отказали коментар за агенцията.

Марк Пинкъс наскоро започна да реорганизира компанията си, за да я върне към растеж и да я ориентира към мобилния сегмент на пазара на игри.

През второто тримесечие обаче Zynga шокира пазарите със загуба от близо 23 млн. долара и обяви, че очаква резултатите да продължат да се влошават през годината.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:44 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
Императорът
преди 11 години
Зингаджии - КОГА ще увеличите площта на Градченцето бе ??? Отпуснете още терен в източна посока, моля ви се, че се задъхвам вече - няма де да строя !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 0
dean.jordanov
преди 11 години
Този балон спихна, да се готвят Facebook и Apple.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още