IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

SAP реже разходи, за да увеличи годишната оперативна печалба до 5,3 млрд. евро

Новите назначения няма да бъдат замразявани, но главният финансов директор препоръчва по-голямо използване на видеоконферентна връзка вместо пътувания

22:48 | 06.08.12 г.
SAP реже разходи, за да увеличи годишната оперативна печалба до 5,3 млрд. евро

Германската компания за производство на софтуер SAP AG си е поставила за цел да постигне оперативна печалба от 5,3 млрд. евро до края на 2012 г., като това трябва да стане донякъде и с орязване на разходите, съобщи нейният главен финансов директор Вернер Бранд в интервю за германското списание WirtschaftsWoche, цитирано от MarketWatch.

“Разбира се, нашите съкровени амбиции са по-големи, но ни е си поставихме цел за оперативна печалба от 5,3 млрд. евро в плана за премии“, посочва Бранд.

От SAP вече обещаха компанията да се разрасне чрез инвестиции в изчислителни облаци, мобилен софтуер и in-memory технологии, но придобивания, нови назначения и общи разходи като пътувания увеличиха разходите ѝ.

Бранд призна, че компанията ще бъде принудена да свие разходите, за да постигне целта си, след като постигна оперативна печалба от 1,9 млрд. евро през първата половина на 2012 г. „Това представлява 95% от онова, което искахме да постигнем през този период“, подчертава той в интервюто.

Компанията няма да замразява назначенията, за да понижи разходите, добавя нейният главен финансов директор. Вместо това той призова служителите да използват технологията за видеоконферентна връзка, за да ограничат пътуванията.

„През втората половина трябва да намалим разходите в опит да постигнем съкровената си цел“, категоричен бе той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:05 | 06.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още