IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Таблетът Surface ще бъде на пазара от 26 октомври

Очаква се три месеца по-късно Microsoft да пуснат и Pro-версията на таблета, която ще работи с процесори на Intel

11:50 | 30.07.12 г.
 Таблетът Surface ще бъде на пазара от 26 октомври

Първият таблет на софтуерния гигант Micrososft – Surface, ще бъде официално на пазара от 26 октомври, информира CNET.

Устройството ще върви с операционната система Windows 8.

И преди от Microsoft са коментирали, че появата на новата операционна система ще съвпадне и с пускането на първата продуктова серия таблети.

Три месеца след официалното стъпване на пазара на Surface ще бъде пуснат и Surface Pro – таблетът на софтуерния гигант с процесор на Intel.

"През есента на 2012 ще пуснем Windows 8. Неговият успех зависи от няколко фактора, включително как потребителите ще възприемат новия интерфейс и функционалността му, успешното координиране с нашите партньори, които да направят различни хардуерни устройства, адаптирани за него. Вероятно ще имаме сериозни разходи за маркетинг, които сигурно ще намалят нашата оперативна печалба“, коментират от компанията.

Тази част с „намаляването на оперативната печалба“ ще бъде наблюдавана внимателно от Wall Street. Ако Windows 8 не докаже своя успех в кратки срокове, това може да породи съмнения за стабилността на компанията във времена, в които таблетът iPad на Аpple държи най-голям пазарен дял.

Мобилното устройство Surface ще бъде предлагано в два вида. Единият се очаква да бъде много по-евтин, с чипове на ARM. Другият, който вероятно ще бъде и значително по-скъп, ще работи с Windows 8 Pro, а хардуерът му ще бъде изграден на базата на процесорите Ivy Bridge на Intel.

Последния месец в технологичните среди се носят слухове за високите цени на Surface. Някои от тях посочват, че устройствата на софтуерния гигант ще започват от цени между 500-600 долара за по-евтиния модел и 1000 долара за Pro версията.

От компанията обаче твърдят, че цената на таблетите им ще бъде напълно ясна малко преди официалното им пускане на пазара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:41 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още