IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Hellman&Friedman продължава с опитите да продадат Getty

Компанията за дялово инвестиране иска около 4 млрд. долара за контролния пакет в агенцията

11:16 | 04.07.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Hellman&Friedman продължава с опитите да продадат Getty

Компанията за дялово инвестиране Hellman&Friedman продължава с опитите си да продаде най-големия доставчик на снимки и видео Getty Images. Цената, която се търси, е около 4 млрд. долара, съобщават запознати източници на Ройтерс.

От Hellman, които придобиха мажоритарния дял в Getty през 2008 година в сделка за 2,4 млрд. долара, са наели Goldman Sachs и JPMorgan да търсят потенциални купувачи, стана ясно още през май.

От тогава са били намерени няколко потенциални инвеститора, но част от тях, като Bain Capital, са се отказали заради високата цена. Други обаче, като KKR&Co и TPG Capital.

Getty постига минимален ръст на печалбата си преди данъци, обезценки и амортизации, откакто Hellman притежава контролния пакет. Агенцията обаче се радва на все по-голямо търсене на дигиталите си услуги.

През март акционерите в Getty получиха дивидент, парите за който дойдоха от поемането на нов дълг и парични средства на агенцията. В края на 2010 година пък бе разпределен дивидент от 504 млн. долара.

За 2011 година Getty е реализирала приходи от 945 млн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:57 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още